Historiek

Een historische schets van onze school!

April 1974

Een vzw wordt opgericht om een Vlaamse school op te starten. De school zou op 1 september 1974 starten.

1976

Het gemeentebestuur van Komen heeft nog altijd geen toestemming gegeven om de school op te richten.

1979

Hoewel de Minister van Onderwijs van de Franstalige gemeenschap de toestemming verleende voor de school, weigert de gemeenteraad de petitie van de ouders te erkennen.

December 1979

De Raad van State erkent dat de petitielijst voor de Vlaamse school wel degelijk wettelijk en geldig is. De school kan opgericht worden.

Juli 1980

Dankzij enkele mensen van de Marnixring die bergen probeerden te verzetten en vooral dankzij de verzekeringsmaatschappij Noordstar en Boerhave wordt Huize Robrecht van Kassel ter beschikking gesteld van de nieuwe school.

September 1980

De school is er! Ouders en leerkrachten moeten wel heel wat verduren, hun huizen worden beklad, ze krijgen dreigbrieven, ze worden uitgescholden... Pas als de RTBF een uitzending wijdt aan deze wantoestanden (Les Sorcières de Comines) en de goegemeente verontwaardigd is over zoveel haat, kalmeren de gemoederen.

September 2004

De huidige directeur wordt opgevolgd door een jonge leeuw: de 24-jarige Tom Vandermeulen.

September 2015

Waar in het begin telkens de vrees ontstond of de school het volgende schooljaar nog zou blijven bestaan, kampt de school nu met een bijzonder gebrek aan ruimte. Meer dan 100 leerlingen die het bestaan van de Vlaamse school verzekeren.